9 maart 2022

TinyParks ontwikkelt unieke kleinschalige “Get Away” locaties dichtbij huis

Waar we voor corona nog voor een paar tientjes in het vliegtuig stapte om drie dagen te genieten aan de Spaanse kust of de Franse Côte d’azur, hebben we de laatste maanden ervaren hoe leuk het is om te recreëren in ons eigen kikkerlandje. Nu de grenzen weer open  gaan rijst de vraag; vallen we weer terug in onze oude patronen of kiezen we ook straks voor een mini vakantie in eigen land? De startup TinyParks wil de komende jaren specifiek voor de zogenoemde yuppen en hippe Randstedelingen unieke kleinschalige “Get Away” locaties creëren.

Oprichters Jochem Verheul en Patrick Ligthart wisten eind vorig jaar binnen één maand 1,7 miljoen uit de markt te halen voor het openen van hun eerste kampeerlocatie. Waar de Landal GreenParks en Center Parcs zich hoofdzakelijk richten op gezinnen en families, zet TinyParks juist in om ook generatie Y in eigen land te houden. En met succes. “Afgelopen zomer opende wij in Drenthe onze eerste Get Away locatie. Hier hebben we 16 luxe Tiny Houses in een prachtig bos geplaatst, waar gasten niet alleen over een unieke accommodatie beschikken maar waar we ook drie avonden per week family dinners organiseren, speciaal bier drinken bij het kampvuur en dansen tussen de bomen tot de zon onder gaat. Voor de opening van het park hebben we 16 influencers en bloggers uitgenodigd om te komen proefslapen. Sindsdien zitten we bijna helemaal vol en zijn we in drie maanden naar 10.000 volgers gegroeid op onze Instagram!” Aldus Jochem Verheul, één van de oprichters van TinyParks.

De plannen

Het idee ontstond 2 jaar geleden toen de twee compagnons beide in een wat rustiger vaarwater zaten. De komende 5 jaar willen ze verandering brengen in de ietwat saaie bestaande recreatiemarkt en doorpakken met het bewezen succesvolle concept. Dit door unieke kampeerlocaties te openen die niet alleen heel sfeervol zijn maar de gasten ook echt een unieke ervaring meegeven. “Ze moeten tenslotte TinyParks verkiezen boven een trip naar Valencia” lacht Jochem.

TinyParks heeft momenteel het vizier op een eiland, een heus privé eiland in Nederland. Waar dit is houden de compagnons nog even geheim. “Onze gasten zullen met een klein pondje naar deze locatie vervoerd worden, overnachten in een luxe Yurts of Tinyhouses en genieten van diners en muziekavonden. Ook zijn we bezig met een locatie bij een wijnboer in Nederland, hier kunnen gasten overnachten tussen de wijnstronken en genieten van een wijnproeverij van de boer.”

Kapitaal intensief

Voor bovenstaande locaties hebben de ondernemers nog voldoende eigen middelen. Maar voor om de lange termijndoelstellingen te halen zullen er nieuwe investeerders moeten aanhaken. “TinyParks is tot nu toe een prachtig project maar we zijn er ook wel achter gekomen het dat heel kapitaal intensief als je echt snel wilt doorpakken.”

Wordt jij ons nieuwe partner?

Wil jij onderdeel uitmaken van deze startup met als doel de komende jaren nieuwe Get Away locaties te openen in Nederland? Neem contact op met Jochem Verheul via jochem@tinyparks of via 06 14 862 469